tilediaskepsi

Οδηγίες προς τους εκπαιδευτικούς για την πραγματοποίηση του συνεδρίου

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας  σε συνεργασία με το ΝΟΗΣΙΣ σας παρουσιάζει το σενάριο παρουσιάσεων για το 13ο Μαθητικό Διαδικτυακό Συνέδριο.

      Διαδικαστικό μέρος - Συνεδρίες 20 - 23 Απριλίου 2021

Η διοργάνωση έχει ομαδοποιηθεί σε 12 θεματικές συνεδρίες μέσα στο τετραήμερο. Στην αρχή κάθε συνεδρίας το προεδρείο θα συνδέεται σε μία μινι τηλεδιάσκεψη με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς των εργασιών της συνεδρίας, οι οποίοι θα μας προλογίζουν για την εργασίας των μαθητών τους. Αμέσως μετά θα συνεχίζεται η ροή των τηλεδιασκέψεων-εργασιών σύμφωνα με το πρόγραμμα. Στο τέλος της συνεδρίας το προεδρείο θα κάνει ένα απολογισμό των εργασιών.

        

 

AFISA13 head

Τεχνικό μέρος - Χειρισμός Τηλεδιάσκεψης 

Κάθε παρουσίαση εργασίας είναι και μία τηλεδιάσκεψη. Η διάρκεια της δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Ο εκπαιδευτικός θα πρέπει να επιλέξει τους μαθητές της εργασίας οι οποίοι θα συμμετέχουν στη τηλεδιάσκεψη - σαν ξεχωριστά παράθυρα (όχι πάνω από 30). Είναι σημαντικό να λειτουργούν σωστά τα μικρόφωνα και οι κάμερες των μαθητών με σωστό φωτισμό ώστε να βγει σωστά η παρουσίαση. Τον έλεγχο της παρουσίασης – powerpoint θα έχει ο εκπαιδευτικός και οι μαθητές θα πρέπει να συντονιστούν ώστε να παρουσιαστεί χωρίς προβλήματα. Εδώ είναι χρήσιμο να αξιοποιηθεί το webex (zoom /teams)room του εκπαιδευτικού ώστε να γίνουν και οι κατάλληλες πρόβες. Ο εκπαιδευτικός θα παίξει το ρόλο του presenter για το sharing.  Είναι επιθυμητό ο εκπαιδευτικός να συνδεθεί με Ethernet καλωδίωση για να διασφαλιστεί η ομαλή διαδικασία του Sharing.  Μέσα στη τηλεδιάσκεψη θα συμμετέχει και ένας συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ο οποίος θα συντονίσει την διαδικασία. 

 

  Διασφάλιση ποιότητας - Δημιουργία αρχείου καταγραφής τηλεδιάσκεψης

Έχοντας όλοι την εμπειρία των τηλεδιασκέψεων και των αρκετών προβλημάτων που παρουσιάζονται κατά την διάρκεια τους, η οργανωτική επιτροπή έχει οδηγηθεί σε ένα σενάριο καταγραφής εργασιών ώστε να εξασφαλίσουμε την άψογη παρουσίαση της τηλεδιάσκεψης. Μία τέτοια λύση θα μας δώσει και τη δυνατότητα μεταγενέστερης ενσωμάτωσης τίτλων και βίντεο σε σωστή ροή που είναι δύσκολο να υπάρχει μέσω της υπάρχουσας σύνδεσης στο ιντερνετ. Τέλος είναι εφικτή και η διόρθωση σημείων που θα βγουν προβληματικά. Η καταγραφή και το τελικό μοντάζ θα γίνουν απο την οργανωτική επιτροπή.
Η εφαρμογή του παραπάνω σεναρίου στο περσινό διαδικτυακό συνέδριο μας οδήγησε σε μία πετυχημένη διοργάνωση με σωστή και ομαλή ροή όλων των εργασιών. 

 

  Προγραμματισμός τηλεδιάσκεψης καταγραφής - Δήλωση ημέρας ώρας (ΠΡΟΣΟΧΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΜΕΣΑ)

Έτσι έχει δημιουργηθεί μία πλατφόρμα προγραμματισμού τηλεδιασκέψεων σχολείων όπου εκεί μέσα πρέπει οι εκπαιδευτικοί να μπουν, να δηλώσουν επιθυμητή ώρα και ημέρα καθώς και link δικού τους webex room (αν υπάρχει). To URL της πλατφόρμας  είναι: www.kratisi.kmaked.eu

 Από την Τρίτη 6 Απριλίου μέχρι και το Σάββατο 17 Απριλίου  θα πραγματοποιηθούν διαδικτυακές συναντήσεις (μέγιστης διάρκειας 1 ώρας)  ώστε να ελεγχούν και να εγγραφούν οι τηλεδιασκέψεις. Προσοχή μόνο μία ώρα μπορεί να δηλωθεί ως προτίμηση για κάθε εργασία από τον εκπαιδευτικό. Σε περίπτωση λάθους στη δήλωση πρέπει να ενημερωθεί η οργανωτική επιτροπή στο email του συνεδρίου This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


   Άλλες παρατηρήσεις

 • Page02part- Η απρόσκοπτη παρουσίαση 100 εργασιών είναι παράγοντας καθοριστικός για την σωστή ροή των παρουσιάσεων και θα δώσει σε όλους χαρά & ικανοποίηση στο τέλος.

 • - Δεν ξεχνάμε και τη διαδικασία συλλογής βεβαιώσεων για τους συμμετέχοντες μαθητές. Η δημοσιοποίηση οπτικής παρουσίας παιδιού αποτελεί προσωπικό δεδομένο και επιβάλλεται έγκριση γονέα.

 • - Είναι σημαντικό μέχρι την ημέρα της καταγραφής να έχει ολοκληρωθεί η εργασία σας. Δε θα ξαναγίνει άλλη παρουσίαση και η μονταρισμένη θα είναι η τελική που θα μπεί στη ροή. Πρέπει λοιπόν η ομάδα να είναι πανέτοιμη εκείνη την ημέρα και ώρα.

Η δια ζώσης παρουσίαση εργασιών είναι μία διαδικασία ανεκτίμητη για τους μαθητές και σίγουρα δε μπορεί να υποκατασταθεί από οποιαδήποτε άλλη. Όμως μέσα από όλη αυτή τη πρωτόγνωρη εμπειρία παρουσιάσεων, αναδεικνύονται οι αστείρευτες δυνάμεις των μαθητών και εκπαιδευτικών μας.

H ΠΔΕ Κ.Μακεδονίας θα είναι δίπλα στους εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να τους βοηθήσουν στην πραγματοποίηση αυτής της προσπάθειας.

 diorganotew

 

 

 

ΧΑΡΤΗΣ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ

v  Home

v  Ανακοινώσεις

v  Προκήρυξη

 •     - 1η Ανακοίνωση
 •      Έγκριση Υπουργείου
       - Χαιρετισμός Περιφερειακού Διευθυντή

v  Επιτροπές

 •      - Επιστημονική Επιτροπή
 •      - Οργανωτική Επιτροπή
 •      - Τεχνική Ομάδα
 •      - Γραμματεία

v  Ηλεκτρονικές Δηλώσεις

 •      - Δήλωση Συμμετοχής στην Ομάδα Υποστήριξης
 •      - Δήλωση Συμμετοχής Εργασίας

v  Χρήσιμα Αρχεία

 •      - Υπόδειγμα Περίληψης
 •       - Υπόδειγμα Eισήγησης
 •      - Οδηγίες κατά την διεξαγωγή του Συνεδρίου
 •      - Υπεύθυνη Δήλωση Κηδεμόνα
 •  

To Συνεδριο ξεκιναει σε:

Ημέρες --- Ωρες --- Λεπτά --- Sec

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Περιφερειακή Διεύθυνση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας